VAN / İPEKYOLU - Şehit Koray Akoğuz Ortaokulu

Ara

Bilinçli internet kullanımı ile ilgili broşürlere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşa bilirsiniz

Ara

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış tamamen yerli ve milli bir yazılıma sahip KADES uygulaması sayesinde kadınlarımızın herhangi bir tehdit anında bir dokunuşla, en hızlı şekilde kolluk birimlerimize ulaşarak yardım almaları sağlanmaktadır.

Ara

Van Valiliğinin başlatmış olduğu 'Spor Van' Projesi kapsamında içerisinde basketbol ve voleybol sahalarının bulunduğu spor sahamız Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek öğrencilerin kullanmına açıldı.

Ara

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Lokman GÜNGÖR tarafından velilerimize  'Siber Zorbalık Eğitimi' ve 'Mahremiyet Eğitimi' verildikten sonra okul içerisinde yaşanan davranış sorunları ve akademik durum hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Eğitim sonrası velilerimizin soru ve görüşleri alındı.

Yoğun katılım gösteren duyarlı velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda Velilerimize ''Bilinçli Teknoloji Kullanımı'' Semineri Verildi.

Okulumuz orta ve ilkokul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri Lokman GÜNGÖR ve Hatice AKKAYA'nın veli eğitimleri kapsamında  birlikte düzenlemiş olduğu seminere davet edilen  Uzman Psikolojik Danışman Helin YARCEL velilerimize ''Bilinçli Teknoloji Kullanımı'' ve '' Teknoloji Bağımlılığı'' konularında eğitim verdi.

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl Rehberlik Hizmetleri için genel hedef olarak belirlediği 'Bilinçli Teknoloji Kullanımı' kapsamında velilerimize tekonoloji bağımlılığı nedir, belirtileri nelerdir, sebepleri nelerdir gibi temel başıklar hakkında bilgilendirme yapan Uzman Psikolojik Danışman Helin YARCEL sonrasında çoçuklarımızı teknoloji bağımlılığından koruma ve onlara alternatif oluşturma yolları hakkında bilgilendirme yaptı.

Seminerimize yoğun katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

"Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" etkinliği kapsamında 290 öğrencimiz sinemayla buluştu.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre öğrencilerde ve toplumda millî ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencileri hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkan sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın " projesi ile "Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi" kapsamındaki okullardaki öğrencilere filmlerin gösteriminin ücretsiz olarak yapılması planlanmıştır.

Bu proje kapsamında; İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla araç tahsisi talebimiz Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı'na iletilmiştir. Başkanlığın destek ve talebi üzerine Ulaştırma Daire Başkanlığı'nın tahsis ettiği araçlarla 290'i aşkın öğrencimiz öğretmenlerimiz refakatinde sinemayla buluştu.

Oldukça keyifli vakit geçirdikleri gözlemlenen ve arkadaşlarıyla aynı ortamda sinema izleme fırsatını bulan öğrencilerimiz memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bu vesileyle öğrencilerimizin neşesine ortak olan öğretmenlerimize, müdürlüğümüzün yetkililerine ve ücretsiz araç tahsis eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanlığı yetkililerine teşekkür ederiz.

Ekm

13 EKİM 2022 TARİHİNDE SAAT 10.00'da VAN İLİ GENELİNDE EŞ ZAMANLI OLARAK DÜZENLENEN DEPREM TATBİKATINA KATILDIK.

Tatbikat sonrasında   M.Emin Kaya öğretmenimiz ve öğrencilerimiz tarafından   hazırlanan program ile öğrencilere depremler ve doğal afetlerle ilgili bilgiler verildi.  Tatbikatı sorunsuz tamamladıkları için tüm öğrenciler ve öğretmenlere teşekkür edildi.

Ekm

Okulumuzda sene başı veli toplantıları kapsamında 5. sınıflar veli toplantısı düzenlendi.

Toplantıda okul rehberlik öğretmenimiz Lokman GÜNGÖR velilere ortaokul ders ve sınıf düzeni, verimli ders çalışma,okul içi kurallar ve okula geliş gidiş düzenleri hakkında bilgi verdikten sonra Rehberlik Servisi tanıtımı yaptı.

Rehberlik öğretmenimizin verdiği seminerin ardından  sınıf rehber öğretmleri Bilal GÜLTEPE, Ergün ÇETİNER ve Süreyya BALKA KARATAŞ velileri ile kendi sınıflarına geçerek toplantıları gerçekleştirdiler.